V pátek 29. 03. a v pondělí 01. 04. bude naše brněnská prodejna z důvodu velikonočních svátků ZAVŘENÁ. Děkujeme za pochopení.

Třicetidenní jarní detoxikační plán je tu!

Jaro už nám pomalu klepe na vrátka a tělo se pozvolna začíná zbavovat škodlivých látek, které si nastřádalo v zimním období. Očista organismu je na jaře přirozená, příroda nám nabízí mladé zelené potraviny, podvědomě si vybíráme snadněji stravitelné pokrmy, které pomáhají svou zásadotvorností udržet v těle zdravé prostředí.

Překyselení organismu

„Zimní“ těžká hutná jídla jsou totiž velmi kyselinotvorná a překyselený organismus vede ke vzniku mnoha zdravotních problémů, včetně chronických onemocnění.

Naopak zásadotvorná strava pomáhá pročistit celý organismus, posiluje imunitu, zbavuje pocitu únavy, dodává energii, přirozeně upravuje váhu a díky nastolenému přátelskému prostředí uvnitř organismu podporuje i kvalitu pleti.

Zlepšujeme trávení

Detoxikace je proces pročištění těla od nahromaděných toxinů. Ty pocházejí nejen z naší stravy, ale i z životního prostředí a celkově z našeho životního stylu.

Očista proto souvisí se snížením příjmu toxinů a se zlepšením vylučování. To znamená, že vědomě podporujeme své tenké střevo (dobré vstřebávání kvalitních živin), tlusté střevo (pravidelné a dostatečné vylučování) a játra (zásadní čisticí orgán nezastupitelný při detoxikaci organismu).

Strava moderní doby

Lidské tělo se za předešlých několik tisíc let příliš nezměnilo, zatímco naše strava se za posledních sto let změnila zásadně. Mám na mysli rafinované cukry, šlechtěné obiloviny se značným obsahem lepku, polotovary, přítomnost pesticidů a průmyslových hnojiv v půdě, hormonů a antibiotik v mase.

To vše zatěžuje náš organismus, který se tomu za tak krátkou dobu nestihl přizpůsobit, a má mnohem větší práci s trávením i vylučováním. V současné době je častým problémem strávníků konvenčních potravin zácpa, která je projevem nedostatku vlákniny v jídelníčku a fyzického pohybu. Důsledkem zácpy je hromadění velkého množství toxinů ve střevech, zahnívání a kvašení nakupených odpadních látek.

Začínáme s detoxikací

Proto je nutné detoxikaci začít právě očistou střev. A jak na to? Větší množství vlákniny ze zelených potravin pomůže rozhýbat střeva a uvolnit zbytky potravy nalepené na klky. Všechny tyto usazeniny potom vyjdou tlustým střevem z těla ven. 

Mladá pšenice zabraňuje zácpě, neutralizuje toxiny v těle, pomáhá čistit játra prostřednictvím chlorofylu a podporuje tvorbu kvalitní krve, která se dostává do všech ostatních orgánů.

Obsahuje 92 ze známých 115 minerálů, pomáhá obnovovat tkáně, zpomaluje proces stárnutí, má antiseptické účinky a zabraňuje růstu a vývoji nepřátelských bakterií.

Tuto výraznou očistu těla podpoříme jedinečným produktem Aloe Arborescens Lily, který podporuje zdraví trávicí soustavy, pomáhá ke správnému fungování střev a přispívá k normálnímu metabolismu glukózy a inzulínu. Jedná se o unikátní detoxikační formuli jílu a aloe přirozeně rostoucího v Jižní Americe, tudíž jeho kvalita je nesrovnatelně vyšší než u aloe pěstovaného ve skleníku.

Měsíční detoxikační plán

Naše zdraví začíná v trávicím traktu, a proto je nutné začít zde. Pokud chcete svému organismu poskytnout blahodárné pročištění, potom neváhejte a podle následující tabulky se ujměte svého třicetidenního detoxikačního programu!

Stačí vytisknout si následující plán a pověsit si ho na nějaké dobře viditelné místo (například na lednici). Přehledný detox program bude společně s tipy a doporučeními pod ním vaším každodenním průvodcem na cestě k vnitřní očistě.

Mějte důvěru ve vlastní tělo, poslouchejte ho a věřte, že se po této očistě budete cítit jako znovuzrození nejen na těle, ale i na duši!

Pokud si chcete detoxikační plán stáhnout, klikněte zde:

Související produkty

Podobné články

5 tipů pro spokojená játra

5 tipů pro spokojená játra

16.03.2017

Po dlouhé a vydatné zimě, při které jsme se zahřívali hutnějšími a výživnějšími pokrmy, nastává období jara – čas nových začátků. Jarní...

číst celý článek

Jak na detox pleti poradí Petra Kratochvílová

Jak na detox pleti poradí Petra Kratochvílová

06.03.2017

V pubertě nám říkali, že se to za chvíli uklidní, že si na ten obličej nemáme sahat, nebo to budeme mít horší. Ano, řeč je o akné. Akné...

číst celý článek

Detox před otěhotněním

Detox před otěhotněním

19.10.2016

Když jsme se s manželem rozhodli, že je načase pořídit si miminko, položili jsme si zásadní otázku – jsme oba dostatečně zdraví, abychom...

číst celý článek

Podzimní detoxikace

Podzimní detoxikace

12.10.2016

Bujaré léto vystřídal pokojný podzim, který je přípravou na období hlubokého klidu, zimu. V rámci této přípravy bychom si měli uklidit...

číst celý článek

všechny články