Snídaňové koktejly dodávají tělu tolik potřebné vitamíny a minerály. A nejen ty.

Nejde jen o to, že zboží není v obchodech, ve skutečnosti jde o systém, který nám brání užít si rozmanitosti světa. Systém nechce, abychom se příliš kolem sebe rozhlíželi, abychom srovnávali a nedej bože ještě i přemýšleli a analyzovali. Nicméně lidé nejsou ovce a v oblasti kritického myšlení se toho za poslední dobu událo víc než dost.

Nevěříte? Proč tedy neustále roste poptávka po BIO potravinách? A proč lidé hledají alternativní obchůdky, aby prali v šetrných prášcích a jedli pokrmy bez glutamátů? Lidstvo se probouzí z dlouhého spánku, v němž bylo svázáno vědeckými konvencemi, prohlášeními autorit a tlaky systému.

Ne že bychom tlaky dnes nepociťovali, to je samozřejmě nesmysl. Ale kritické myšlení se zvyšuje a s ním i uvědomění si sama sebe, svého života, zvyšuje se vědomí zodpovědnosti za své činy. A více vnímáme i důsledky spojené s tím, jak se stravujeme.

Kdo se dnes chce dozvědět něco nového, informace celkem snadno najde, máme tu vlastně široké spektrum všeho. Možná se zdá, že si protiřečím se začátkem článku, ale opak je pravdou.

Mnohost tu je, ale zatím je skrytá, sice už klokotá těsně pod povrchem, ale přesto je třeba si přidřepnout a poodhrnout hlínu, abychom ji viděli. Zatím ji nemáme v regálech obchodů na úrovni očí. Ale to nevadí. Pokud má člověk něco zadarmo, neváží si toho. Pokud musí vyvinout nějakou energii, je to jiné a vydané úsilí je častěji korunováno úspěchem.

Snídaně plná energie

Začali jsme u potravin a u jídla i zůstaneme. Co byste říkali na snídani, po které se vám nebude chtít spát? Ba naopak budete cítit velký příliv energie, rozsvítí se vám oči, úsměv od ucha k uchu, budete spokojenější sami se sebou i se situacemi, na které budete narážet, a s těmito pocity vydržíte až do oběda.

Ptáte se, co je to za zázračnou snídaňovou medicínu? Nic převratného, vědeckého, ani dříve lidem neznámého. Je to návrat ke kořenům. Je to syrové ovoce podpořené semínky, ořechy, kakaovými boby a kvalitními rostlinnými proteiny.

Tyto snídaně se mohou buď mixovat, nebo z nich můžeme dělat kaše. Vzniknou tak buď velmi chutné koktejly, nebo ovocné výživy, kde hustota závisí na množství ovoce.

Sezónní ovoce můžete pomixovat v mixéru s troškou medu, včelího pylu, včelího chlebukonopnými semínky a vanilkovým hráškovým proteinem. Získáme tak hutnou a vydatnou snídani, kterou můžeme dennodenně obměňovat pomocí různého ovoce.

Semínka můžeme zaměnit za jakékoli ořechy (ty namáčíme ideálně na 8 hodin před konzumací, aby se staly snáze stravitelnými), kakaové boby za kakaový prášek nebo skořici. Dochutit můžeme práškem maca (jihoamerický ženšen), stévií, Lucumou nebo proteinem jiné příchutě.

Do těchto koktejlů můžeme také namíchat různé zelené směsi s vysokým obsahem chlorofylu jako je Ormus Supergreens nebo Vitamineral Green. Tím získáme naprosto jinou chuť a navíc snídaňovou vitamínovou bombu.

Nicméně ne všichni mají doma mixér. Potom je vhodné využít chia semínka, která dáme do misky (2 polévkové lžíce na osobu) a zalijeme vodou. Chia do sebe nasáknou za pár minut vodu (je dobré směs občas promíchat) a máme základ kaše, který můžeme doplnit jakýmikoli ořechy, konopnými, slunečnicovými, sezamovými nebo lněnými semínky, sušeným ovocem, medem, kakaem, kokosovým cukrem s nízkým glykemickým indexem, vitaminem C nebo dalším čerstvým ovocem.

Obměn je nekonečně mnoho a vás tak čekají snídaně, kdy žádná nebude stejná jako ta předchozí. Tato snídaňová rozličnost nám může pootevřít dveře v našich skutečných možnostech, a to nejen u potravin a jejich kombinací, ale i u života samotného, u jeho různorodosti a bohatosti.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Související produkty

Podobné články

Kešu jogurt s raw jahodovým džemem

Kešu jogurt s raw jahodovým džemem

02.02.2017

Nejenže z ořechů vyrobíte mléko, sýr, ale dokonce i veganský jogurt. Stačí mít po ruce probiotika, která udělají všechnu práci za vás....

číst celý článek

Zdravá snídaně: Mangový chia puding

Zdravá snídaně: Mangový chia puding

11.01.2017

Chia puding s ovocem je skvělou volbou pro snídani! Chia semínka dodávají energii, která vydrží několik hodin. Mají vysoký obsah bílkovin...

číst celý článek

Sunwarrior smoothie s hruškou

Sunwarrior smoothie s hruškou

04.01.2017

Smoothie je jednoduché a rychlé, poslouží jako výživná snídaně nebo svačinka během dne. V jedné sklenici do sebe dostanete proteiny, ale...

číst celý článek

Chia kaše plná bílkovin

Chia kaše plná bílkovin

06.10.2015

Sytá kaše, která Vám doplní energii. Ideální ke snídani.

číst celý článek

Raw vegan proteinové tyčinky

Raw vegan proteinové tyčinky

18.05.2015

Na trhu je k dostání tolik různých proteinových tyčinek, tak jak máte vědět, kterou si vybrat? Tak teď už se s výběrem stresovat nemusíte.

číst celý článek

Kakaové boby a kustovnice jsou plné antioxidantů. A nejen těch.

Kakaové boby a kustovnice jsou plné antioxidantů. A nejen těch.

15.09.2014

Pro naše zdraví je nezbytné, abychom udržovali správnou hladinu volných radikálů v těle, a k udržení této rovnováhy potřebujeme...

číst celý článek

Mlsání je hřích? Se zdravými přírodními sladidly nikoli!

Mlsání je hřích? Se zdravými přírodními sladidly nikoli!

27.03.2013

Kokosový nektar  v BIO kvalitě je přirozené sladidlo, které není nijak průmyslově upravované. To znamená, že nektar nepodstoupil rafinaci...

číst celý článek

všechny články