Tea Tree Oil BIO

Výrobce: Ovonex

Množství: 25 ml

Kód zboží: 1672

Dostupnost: Skladem Skladem více než 5 kusů

(Ve středu 30. 9. může být u vás!)

218 Kč
(vč. DPH)

Při objednávce nad 1 500 Kč

Doprava zdarma

Zasadíme za vás strom v lesech ČR.

Jak na první pomoc přírodní cestou? Určitě mějte ve své domácí lékárničce čajovníkový olej. Řada odborníků v oblasti bylinářství nebo farmacie jej využívá jako přírodní desinfekci při drobných poraněních, problémech s pokožkou nebo například jako odpuzovač hmyzu. 

Tea Tree Oil je 100% přírodní esenciální olej z čajovníku australského s velmi širokým využitím. Jeho hlavní předností jsou antiseptické a antimykotické účinky. Je charakteristický především svou svěží kafrovou vůni. Tento olej má vynikající vlastnosti pro použití v medicíně i v kosmetice. 

Jaké jsou oficiálně deklarované účinky extraktu z čajovníkového stromu?

  • Podporuje přirozenou obranyschopnost a odolnost organismu
  • Působí jako antioxidant, tzn. chrání buňky před oxidačním stresem
  • Příznivě ovlivňuje pohyblivost kloubů 

K čemu všemu bývá čajovníkový extrakt tradičně využíván?

  • Při nachlazeních – do aromalampy
  • Pro masáž kůže v oblasti namožených svalů – v naředěné formě v oleji
  • K rychlé regeneraci pokožky
  • Při kožních vyrážkách a lupech – omývání vodou s extraktem
  • K péči o podrážděnou pokožku v okolí nosu
  • Při akné, oparech, aftech – lokální potření
  • Při drobných oděrkách, puchýřcích a kuřích okách – lokální potření
  • Při plísňových potížích nohou, nehtů a kůže – lokální ošetření i omývání vodou s extraktem
  • Při bodnutí hmyzem (after-bite) – lokální potření
  • Jako odpuzovač hmyzu a prevence výskytu vší – aplikace na pokožku pomocí rozprašovače s vodou



Seznamte se s čajovníkem australským

Esenciální olej se získává z listů čajovníku – rostliny s botanickým názvem kajeput střídavolistý (Melaleuca alternifolia), jehož domovinou je Austrálie. Největší množství esenciální substance se nachází v olejových žlázkách umístěných na listech, které v případě tření praskají a uvolňují prchavý olej. Malé množství esenciálního oleje lze získat také z kůry.

Charakteristická vůně čajovníku vzniká v důsledku přítomnosti asi 100 různých samostatných složek, z nichž je namíchán tento aromatický koktejl. Obsah jednotlivých složek závisí na době sklizně, na kvalitě půdy, podnebí a na zkušenostech s destilací. Proto je dobré dbát na kvalitu zdroje, která ovlivňuje jeho účinnost.

…Dopřejte si čajovníkový olej v TOP kvalitě

Náš esenciální olej je dodáván ve špičkové kvalitě – splňuje přísné podmínky revidované evropské normy. Zároveň je produktem ekologického zemědělství, certifikovaný jako BIO.
Výrobek splňuje i požadavky Fair Trade produkce.

Příběh čajovníku pěstovaného s respektem

Naši producenti pěstují čajovník australský na na úpatí hory Keňa (Mount Kenya) v Keni. Zemědělci dostávají nepřetržitou pomoc od agronomů pro zajištění standardů ekologického zemědělství a spravedlivého obchodu v souladu s principy Fair Trade. Během pěstování plodiny je zohledňováno také zdraví zemědělců a jejich rodin.

Velký důraz je kladen na ochranu půdy a celý výrobní proces probíhá bez jakýchkoliv chemických činidel, která nejsou povolena. Úrodnost půdy se udržuje a zvyšuje pouze pomocí kompostování, hnojení a mulčování, k čemuž se často používá odpadní biomasa z již zpracovaných rostlin. O odstraňování plevele a přihnojování půdy se přirozeným způsobem starají osli.

Zajímavým ekologickým aspektem je také lokální řešení zavlažování. Čajovník je rostlina odolná vůči suchu, takže vody spotřebuje opravdu velmi málo. Voda, která dodává našemu čajovníku vláhu, pochází ze zavlažovacího systému napájeného ledovci z hory Keňa.

A jak se samotný olej vyrábí? Čajové stromy jsou ručně řezány a transportovány do destilační jednotky. Čistý éterický olej se potom získává parovodní destilací. Olej je uložen a zabalen do uzavřených barelů připravených k exportu. Během celého procesu jsou pečlivě vedeny záznamy o kvalitě.



Další informace

Složení: 

INCI: Malaleuca alternifolia leaf oil, Linalool, Limonene.

Deklarované látky v oleji: terpinen-4-ol (36 %), α-terpinene (9 %), y-terpinene (18,8%)

Způsob použití: 

  • Lze využít lokálně k potírání kůže, do koupele nebo k omývání
  • Při kožních problémech vetřete pár kapek oleje přímo na postižené místo
  • Při použití na sliznice a větší plochy kůže použijte zředěnější formu
  • K lokálnímu ošetření (opar, akné, odřeniny, štípance atd.) může být použit čistý stoprocentní čajovníkový olej
  • Ve větším množství používat pouze zředěné 1:10 v jiných olejích (např. mandlový olej, slunečnicový olej, olivový olej apod.)
  • Lze používat také po kapkách přidaných do koupele. Optimálního rozptýlení oleje ve vodě docílíte přidáním malého množství mléka (například kokosového nebo jiného s větším množstvím tuku).
  • V aromaterapii nakapejte 10 kapek oleje do zvlhčovače vzduchu nebo do aromalampy.

Upozornění:

Jen pro vnější použití, nepoužívejte neředěné. Ukládejte mimo dosah dětí. Není určeno dětem do 3 let, těhotným a kojícím ženám. 

Skladování:

Uchovávejte v temnu při pokojové teplotě. Skladujte na chladném, temném a suchém místě.

Parametry

Země původu:Keňa
Vegan:Ano
Gluten-Free:Ano

Výběr dotazů z Poradny

Zde nám můžete položit otázku a naši odborníci se Vám ji pokusí zodpovědět.

Položit dotaz

Your Question has been successfully sent our team. Thanks for question!

Je nám líto, že s vámi nemůžeme sdílet
všechny informace o tomto produktu.

Různé právní předpisy EU nám (i všem ostatním provozovatelům potravinářských podniků) velmi omezují rámec, nakolik je možné informovat o zdravotních výhodách, které tyto produkty lidem nabízejí.

Naši dlouhodobí zákazníci tyto potraviny již do hloubky znají, a proto se k nám pro ně stále znovu vrací. Prosíme vás, abyste si také provedli vlastní výzkum. Možná zjistíte mnohem víc o možných přínosech těchto darů přírody pro vaše zdraví...

Jan Noah

Zakladatel Vitalvibe

Stromy jsou symbolem života.

Pojďte je s námi sázet, ať je kolem nás pěkně zeleno!

Chci vědět více...