ZMĚNA OTEVÍRACÍ DOBY: Ve čtvrtek 25. 04. bude naše prodejna v Brně otevřena do 16.00 hod. V pátek 26. 04. máme zavřeno. Děkujeme za pochopení.

Nastartujte nový školní rok, hravě a zdravě!

Letošní prázdniny jsou nenávratně pryč. Doba dovolených pomalu končí, čekají nás nové pracovní a rodinné výzvy. Možná i vy máte doma jednoho nebo hned několik školáků, kterým samozřejmě chcete dopřát to nejlepší. Možná vás čeká náročné pracovní období. Možná vám chybí horké letní dny, přesto chcete podzimní nečasy a chmury zvládnout co nejlépe. Možná přemýšlíte, jak dodat tělu energii na nastávající zářijové dny. Pak je tento článek právě pro vás.

Aktivujte síly s guaranou a chia

Jedním z nejlepších přírodních zdrojů energie je guarana, botanicky paulinie nápojná. Jde o liánovitou rostlinu z amazonských pralesů. Semena této cizokrajné rostliny umí aktivovat síly pro všechny úkoly a výzvy, které vám život přinese.

Ranní vstávání, kratší dny, pracovní úkoly nebo péče o školáky? To vše bude v pohodě, pokud budete mít dostatek sil. Čistý prášek z guarana semínek rozpuštěný například ve vaší oblíbené ovocné či zeleninové šťávě je elixírem plným síly, jako stvořený pro náročné zářijové období.

Guarana obsahuje guaranin, látku podobnou kofeinu z kávy. Pyšní se také vysokým obsahem antioxidačních taninů, kvalitních bílkovin a škrobů. Díky blahodárnému složení má guarana komplexní působení na celý organismus. Povzbuzuje činnost nervové soustavy, dodává energii při fyzické i psychické zátěži. Současně podporuje metabolismus a posiluje imunitu.

Guarana je jihoamerickým přírodním skvostem, který si oblíbili i místní indiáni. U těch se lze inspirovat i dále. Dalším přírodním zdrojem síly jsou totiž aztécká chia semínka. Dávka semínek vám dodá sílu aztéckých bojovníků, která vydrží až několik hodin.

Chia semínka vynikají vysokým obsahem antioxidantů, bílkovin, vlákniny, minerálních látek a vitamínů. Semínka jsou lehce stravitelná a živiny tak organismus snadno přijímá.

Náš tip: Navíc nabízejí široké kulinářské využití. Připravit z nich můžete například výživný a chutný chia puding s mangem.

Vylaďte imunitní systém s vitamínem C

Září nepřináší jenom změny v denním režimu, počasí či intenzitě slunečního záření, znamená také zvýšené riziko respiračních potíží. Aby organismus mohl dokonale fungovat i v době chřipkových epidemií, musí ho podpořit dostatečně silný imunitní systém. Ten zase dokáže podpořit vitamín C.

Je notoricky známé, že vitamín C pomáhá zvyšovat odolnost organismu vůči infekcím. Již méně se však ví, že syntetický vitamín C tuto úlohu plnit nemusí. Vitamín C je nejvýznamnějším vitamínem pro správnou funkci imunitního systému, avšak jde o vitamín C ve své přirozené podobě.

Vitamín C působí také jako antioxidant, napomáhá regeneraci, je prospěšný i pro zdraví pohybového aparátu nebo kardiovaskulárního systému. V neposlední řadě příznivě ovlivňuje nervy a mozkovou činnost.

Určitě se v tomto čase vyplatí vitamín C suplementovat pomocí potravinových doplňků s vysokou biologickou dostupností. 

Liposomální vitamín C se skvěle vstřebává a pro lidský organismus je maximálně prospěšný. Tělo si z této formy dokáže vzít více než 95 % pro svoji podporu a ochranu. Hodí se proto k užití zejména v zátěžovém období.

Právě ovoce v doprovodu zeleniny patří k hlavním zdrojům přírodního vitamínu C.

Sáhnout můžete i po sušeném ovoci – například plodech kustovnice čínské – goji, které vedle vitamínu C obsahují také vitamíny skupiny B, vitamín E, betakaroten, minerální látky, esenciální mastné kyseliny a další prospěšné látky. Goji tak skýtají nejenom lahodnou chuť, ale také antioxidační a protizánětlivé vlastnosti.

Zdrojem vitamínů (nejenom vitamínu C), také minerálů, enzymů, chlorofylu nebo vlákniny je pak mladý ječmen, resp. sušená šťáva z mladého ječmene. I ta vám pro své antioxidační a regenerační vlastnosti přijde v náročném období vhod.

Podpořte pozornost se zdravými cukry

Chcete porci zdravých vitamínů dopřát také svým dětem? Zmiňované plody goji, ale i další sušené ovoce pro ně může být úžasnou pochoutkou. Děti rádi mlsají, ale aby mlsaly zdravě, o to se musejí postarat rodiče. Naučte je to!

Dávku energií nabitého ovoce, ořechů a superpotravin skýtají i raw tyčinky. Poslouží jako výživná školní svačinka. Díky obsaženým oříškům podpoří mozkovou činnost. Díky cukrům z ovoce pomůžou s koncentrací. Na rozdíl od jednoduchých bílých cukrů se tato sladkost neodráží v hyperaktivitě, která pochopitelně není ve škole žádoucí.

Že byste rádi svým dětem připravili svačinku sami? Pokud máte časový prostor, je to skvělý nápad. Když navíc zapojíte do přípravy i své děti, vzbudíte v nich o zdravou lahůdku zájem. Zkuste náš recept na kokosovou tyčinku s konopným semínkem.

Nebo co třeba namíchat sušené plody, oříšky, semínka a drcené kakaové boby? Směs bude úžasně chutnat jen tak na lžičce, zvláště pokud ji dětem do školy pošlete v atraktivní krabičce s poutavými dětskými motivy. Ke směsi můžete přidat i jogurt, aby si ho děti krásně zpestřily. Svačinku můžete osladit kokosovým cukrem. Sladké krystalky kokosového cukru z Indonésie jsou nejlepším přírodním sladidlem, které skvěle nahradí klasický bílý cukr. Má výtečnou karamelovou chuť a nízký glykemický index. Do krve se vstřebává pomaleji a energii tak dodává postupně. Vyzkoušejte sladkost exotiky!

Související produkty

Podobné články

Léto chutná lehce, tak zlehčete svůj jídelníček!

Léto chutná lehce, tak zlehčete svůj jídelníček!

26.08.2015

Léto je báječnou dobou plnou zářivých barev, slunečních paprsků a zážitků. Letní dny přinášejí radost a dobrodružství, dávají poznat...

číst celý článek

Cestování se superfoods

Cestování se superfoods

20.07.2015

Léto je tu! Prázdniny jsou v plném proudu. Sluníčko září na celý svět, voda je osvěžující přesně tak, jak má být. Je tu doba dovolených a...

číst celý článek

Raw vegan proteinové tyčinky

Raw vegan proteinové tyčinky

18.05.2015

Na trhu je k dostání tolik různých proteinových tyčinek, tak jak máte vědět, kterou si vybrat? Tak teď už se s výběrem stresovat nemusíte.

číst celý článek

Konopné proteinové řezy

Konopné proteinové řezy

18.05.2015

Máme pro vás rychlou svačinku na cestu, která je nejen výtečná, ale zároveň extrémně výživná.

číst celý článek

Ultimate smoothie

Ultimate smoothie

18.05.2015

Snídaně může pro každého znamenat něco úplně jiného. Ale ve výsledku, to, co ráno sníte nebo nesníte, může ovlivnit celý váš den.

číst celý článek

všechny články