V pátek 29. 03. a v pondělí 01. 04. bude naše brněnská prodejna z důvodu velikonočních svátků ZAVŘENÁ. Děkujeme za pochopení.

Advent – doba hojnosti. Dopřejte sobě a svým blízkým mlsání plné energie a zdraví!

Není snad krásnější čas než čas adventní. Světla hvězd a vánočních ozdob září do prosincových dnů, aby rozněžnila naše srdce a projasnila naši mysl. Láska nás směruje od všeho toho shonu, který s koncem roku bývá, k myšlenkám na své blízké. Čím je letos potěšit? Jak udělat radost sobě i své rodině? Co přichystat, abychom si společně vychutnali to pravé kouzlo Vánoc? Inspirací vám může být tento článek. Najdete v něm celou řadu tipů na vynikající vánoční pochoutky. Neudělají však dobře jenom mlsným jazýčkům, ale prospějí celému tělu. Skutečně! O Vánocích je možné všechno. A tak může zdravé mlsání zpestřit vánoční stůl, stejně tak se může uplatnit v podobě originálních vánočních dárků…

Vánoční cukroví – tradice v novém, zdravějším provedení

Vánoční cukroví k Vánocům patří stejně jako vánoční stromeček nebo vánoční koledy. Stejně jako příjemná hudba, může i vánoční cukroví hrát mnoha tóny.

Vánoční cukrovíVariací vánočního cukroví je nespočet. Možná máte své oblíbené druhy, které nemohou na vašem vánočním stole chybět. Možná hledáte nové recepty, které by vánoční cukroví trošku odlehčily. Přece jenom by měly být Vánoce nejenom dobou hojnosti, ale také spokojenosti a radosti, k tomu patří i radostí naplněné bříško.

I po vánočním cukroví se můžete cítit dobře, pokud se trošku zamyslíte a zkusíte ho tentokrát vytvořit trošku jinak. Je to jednodušší, než si myslíte.

Kakaové másloKakaové máslo – neodolatelná lahůdka

Co třeba letos zaměnit nezdravé tuky za něco zdravějšího? Co vyzkoušet kakaové máslo, čistý tuk z kakaových bobů?

Kakaové máslo se vyrábí šetrným drcením kakaových bobů za nízkých teplot. Je tak nabité antioxidanty, vitamíny, minerály a živými enzymy, které životem naplní i vaše tělo. Zajásají však i chuťové buňky, protože kakaové máslo má vynikající čokoládovou chuť. Jemnou vůni provází i jemná konzistence.

Kakaové máslo se pro svoji tepelnou stálost skvěle hodí lahodné jako zahušťovadlo různých náplní, krémů a dezertů.

Kešu máslo – oříškové potěšení

Při přípravě zdravých dezertů, náplní, krémů, také třeba dortů nebo zmrzliny můžete využít i další zdravou pochoutku – kešu máslo.

Vyrábí se ze 100% kešu ořechů, opět těmi nejšetrnějšími metodami tak, aby si zachovalo maximum cenných živin, antioxidantů, esenciálních mastných kyselin, vitamínů (zejména vitamínů skupiny B a vitamínu K) a také minerálů jako je hořčík, draslík nebo železo. Kešu máslo neobsahuje žádné přidané cukry nebo sladidla, přesto nabízí výtečnou plnou chuť. Bude vám chutnat jen tak, můžete si ho namazat třeba na chléb, krekry nebo ho přidat do různých kaší.

Jistě přijde vhod i na vánočním stole. Jistě potěší i pod vánočním stromečkem jako lahodný dáreček.

Obdobné využití jako kešu máslo má i lískooříškové nebo mandlové máslo. Všechna tato másla pocházejí 100% z oříšků té nejvyšší kvality, nenajdete v nich žádné další přísady. Přesto či právě proto chutnají luxusně. Všechna másla, stejně jako samotné kešu oříšky, které si u nás můžete také pořídit, jsou samozřejmě v raw provedení.

Kokosový olej – exotická slast

Pokud se letos nechcete vzdát tradičního pečení, doporučujeme kokosové máslo (kokosový olej), který vyniká svoji tepelnou stálostí.

Kešu, kokos VitalvibeJedná se o panenský olej, který na rozdíl od většiny panenských olejů nepodléhá oxidaci, není náchylný na žluknutí a nepřepaluje se ani při velmi vysokých teplotách. Je to dáno zejména jeho složením s vysokým podílem nasycených mastných kyselin, které mu dávají snadnou stravitelnost a dělají z něho také přírodní antibiotikum. Tento olej má také antibakteriální nebo protiplísňové vlastnosti.

Kokosový olej se skvěle hodí na pečení, vaření a smažení. To však neznamená, že by nemohl posloužit jako skvělá raw pochoutka.

Je jen na vás, jak tento exotický olej využijete.

Kokosový olej se může stát například základem raw kokosových kuliček. Poslouží také jako ingredience domácího vaječného koňaku – pozor, ve zdravém a raw provedení. Recept na raw vaječný koňak najdete tady.

Kokosový olej se uplatní se i při výrobě domácí raw čokolády. A když už je řeč o té čokoládě, představíme vám tu pravou čokoládu…

Čokoláda z Peru, 100%100% čokoláda

Dokážete si představit vánoční mlsání bez čokolády? A víte, že čokoláda je vysoce účinným antioxidantem, který chrání vaše buňky před volnými radikály?

Ano, pravá 100% čokoláda, vyrobená mletím nepražených kakaových bobů, má skutečně mimořádné antioxidační vlastnostmi. Je také bohatá na esenciální mastné kyseliny, některé minerální látky nebo vlákninu.

Není čokoláda jako čokoláda…

100% čokoláda z Peru je například báječným dárkem, který jistě udělá radost každému. Navíc působí jako afrodiziakum.

Touto čokoládou jistě uděláte radost také sobě, můžete ji prostě mlsat jen tak, využít jako základ čokoládové polevy nebo ingredienci mnoha dalších čokoládových dobrot, třeba právě těch vánočních.

Čokoládové tvoření

Při svém vánočním tvoření jistě oceníte i čistý kakaový prášek nebo kakaové máslo, další produkty z kakaových bobů. Spolu se sladkým kokosovým nektarem, který se uplatňuje jako přírodní sladidlo, se mohou stát prvotřídními ingrediencemi pro výrobu vlastní domácí čokolády. Při čokoládovém tvoření se můžou hodit i lahodné sušené plody kustovnice čínské nebo lískooříškové máslo. To vše najdete ve vánočním balíčku příhodně nazvaném Čokoládové tvoření. To vše a ještě navíc pytlík pro výrobu ořechového mléka – to, aby toho tvoření nebylo málo.

Vánoční balíček Čokoládové tvoření

Vyrobíte si letos vlastní raw čokoládu nebo čokoládové tvoření přenecháte jako radost svým blízkým? Vánočních balíčků je dost pro všechny!

Těšit se spolu s obdarovanými můžete i z dalších druhů balíčků, třeba toho s názvem Gurmánská kuchyně. I tento balíček byl připravený tak, aby podpořil vaše tvoření, odhalil vám taje živé stravy a také vás bavil. Najdete v něm knihu receptů raw stravy a celou řadu inspirace, samozřejmě nechybějí organické potraviny v raw kvalitě, které navíc doplňuje i spiralizér. I s ním se dá totiž v kuchyni čarovat!

Prostřete letos vánoční stůl zdravě, dejte mu barvy živé stravy!

Že letos vánoční cukroví úplně vynecháte? Ano, vánoční stůl jistě dokáže zpestřit celá řada jiných pochoutek, po kterých se budete cítit plni energie a zdraví. Může jít třeba o ovoce – česká jablíčka nebo exotické citrusy.

Vánoce Vitalvibe

Hledáte-li něco originálního, zkuste třeba lahodné plody kustovnice čínské - goji, které zaujmou již svoji výraznou barvou. Sušené plody původem z himalájského podhůří nabízejí také zajímavou chuť a bohaté složení plné výživných látek, vitamínů, minerálů a antioxidantů. Goji jsou součástí krásně pestrého Energy mixu, spolu se sušenými plody bílé moruše nebo drcenými kakaovými boby. Mix jako stvořený na vánoční stůl… nebo pod vánoční stromeček?

Výživnou lahůdkou jsou také pravé kakaové boby nebo různé druhy oříšků, třeba zmiňované kešu ořechy. I ty se mohou stát úžasnou, chutnou a zdravou ozdobou vašeho svátečního stolu.

Kešu oříšky si můžete užít i nadmíru sladce – v kokosovém nektaru, spolu s kousky kakaových bobů. Kešu kakaové kousky v kokosovém nektaru se budou vyjímat na svátečním stole i jako dáreček pod vánočním stromečkem, nemyslíte?

To jsou naše vánoční tipy! Zdaleka nejde o všechny. Z celé nabídky Vitalvibe čiší nekonečná inspirace. Živá strava a superpotraviny jsou nejenom plné energie, ale také fantazie. Nenabízejí jenom úžasnou chuť, ale také široké praktické využití, a své místo si najdou i o vánocích - skvěle vám pomohou dotvořit tu pravou sváteční atmosféru.

Související produkty

Podobné články

Advent a zdravé mlsání jsou tu!

Advent a zdravé mlsání jsou tu!

11.12.2014

Tentokrát začnu trošku jinak než obvykle. Minulý týden jsem se zúčastnila skvělého workshopu na „živé“ cukroví mé kolegyňky Martiny....

číst celý článek

Mlsání je hřích? Se zdravými přírodními sladidly nikoli!

Mlsání je hřích? Se zdravými přírodními sladidly nikoli!

27.03.2013

Kokosový nektar  v BIO kvalitě je přirozené sladidlo, které není nijak průmyslově upravované. To znamená, že nektar nepodstoupil rafinaci...

číst celý článek

Kakaové mlsání kombinuje požitek i zdraví

Kakaové mlsání kombinuje požitek i zdraví

11.02.2013

Nechte se hýčkat a rozmazlovat wellness pobytem pro vaše chuťové buňky i žaludek! Na český trh dorazily nepražené kakaové boby, které...

číst celý článek

všechny články