SKRÁTENÁ OTVÁRACIA DOBA: Vo štvrtok 25. 04. bude naša predajňa v Brne otvorená do 16.00 hod. V piatok 26. 04. do 15.00. Ďakujeme za pochopenie.

Report z Odpoledne pro zdraví a pohodu 2021

Milujeme setkání se stejně naladěnými lidmi na akcích, kde můžeme sdílet své myšlenky i radost z přítomnosti a propojuje nás duch jednoty. Právě proto pořádáme události, kam si pro takovou atmosféru sounáležitosti můžete společně s námi přijít.

Letos 9. září  jsme zorganizovali již 5. ročník open air festivalu Odpoledne pro zdraví a pohodu v brněnském Björnsonově sadu. Do přípravy jsme opět vložili celé své srdce a vše, co máme rádi. Proto jsme vás propojili s našimi oblíbenými kouči a lektory osobního rozvoje, prodejci, produkty i s námi samotnými – lidmi, kteří stojíme za Vitalvibe. Chtěli jsme připravit kvalitní prostor pro setkání, dobití energie a vzájemnou inspiraci. Společným jmenovatelem akce je výborné rostlinné jídlo a otevřená vědomá mysl.

Všichni jsme se shodli, že letošní atmosféra byla obzvláště vyvedená. Krom slunečného počasí babího léta a zpěvu cikád nás potěšila především mimořádně hojná účast. Tento rok přišlo hned několik stovek lidí a mnozí akci přirovnávali k „mini verzi“ Healing festivalu přímo v centru Brna. Otevřené a zdarma přístupné komukoliv, kdo si chce přijít pro posilu a energii, v níž se mohou dít zázraky…



Střípky z programu

Na workshopu s naší „dvorní“ lektorkou a kamarádkou Chris Seraphie (z Fractal People) Hackni onemocnění a záněty jsme se dozvěděli, co je to biohacking v praxi. Chris nám poradila, jak dát vale alergiím, chronickým zánětům a nemocem pomocí práce s tělem, myslí a vědomím.

„Toto byla tak nádherná akce!“ napsala na svém FB Lucie Ratajská (Energie v Životě). „Energie v životě měla svoji SWAP zónu, kde se posílala radost do světa. Bylo moc krásné vykolejovat mysl lidí: ‚Počkejte, jak si to můžu vzít, když jsem nic nepřinesla?‘ 
Přesně tak to ale s energií funguje. Není to o tvoření závazku a dluhu u druhého. Je to o darování z nadbytku, které potom přináší zpět hojnost i ze směrů, kde bychom ji třeba ani nečekali,“ dodává Lucka.

I Katka Matějíková z Vitalvibe přidává svůj pozitivní ohlas: „U swapu mě velice mile překvapilo, jaké krásné věci lidé donesli. A bylo vidět, že byli podobně naladění, protože darovali tematické knížky, oblečení, svíčky a podobně. Bylo to úplně nádherné.“

Lucka Ratajská vystřihla také skvělou přednášku se stále aktuálním tématem: Radost jako kompas života. Mluvila o tom, jak si naladit život na vibraci radosti, která má (pro někoho možná nečekaně) dokonce vyšší frekvenci než láska.

„Když jsem měla povídání o Radosti jako kompasu v životě, bylo nádherné vnímat, jak se proměňovala, zklidňovala a ještě víc zjemňovala energie,“ vzpomíná.  A dodává: „Cítila jsem, že je to téma nás všech. Radost je tu pro nás pro všechny a stojí za to se jí otevřít.“

Mezitím si přišly na své i zúčastněné dětičky, pro které herečka Sandra Riedlová připravila loutkovou pohádku Černoušek Bum-ti, proloženou písničkami. A tak Lucčinu přednášku o radosti z vedlejšího místa názorně doprovázely mocné salvy dětského smíchu. Co dodat víc, než že to byla kouzelná synchronicita!

Zuzka Noah (Love of Raw) a Honza Noah (oba za Vitalvibe) měli nádhernou přednášku na téma Vědomé partnerství a rituály – každodenní i ty jedinečné.

„Když jsme se na tuhle přednášku chystali, uvědomili jsme si, jak je náš život s rituály už natolik propojený, že je vnímáme jako jeho nedílnou součást a že si ho bez nich už ani neumíme představit,“ říká Zuzka. A navazuje: „Navíc rituály jsou propojeny se všemi oblastmi našich životů. Od bydlení přes partnerství a děti až po naše projekty a firemní kulturu.“

Podrobný výtah z přednášky o rituálech s praktickými tipy, jak je včlenit do svého života, si můžete přečíst v tomto článku na našem FB

Zuzka se o svoje dojmy podělila i na Istagramu:

„Bylo to pro nás vůbec poprvé, co jsme tímto způsobem hovořili o našem soukromém tématu veřejně. Na přednášce vás bylo kolem stovky. Takový počet byl pro nás překvapením a zároveň potěšením, že tohle téma zajímá stále víc lidí.

Naše přednáška byla pro mě vystoupením z komfortní zóny. A ještě k tomu jsem si z ní vystoupila hezky s mikrofonem v ruce, sdílejíc naše hodně osobní příběhy před tolika lidmi. Většinou přednáším o stravování a tohle téma jsme s Honzou tímto způsobem nikdy nesdíleli. Ale bylo to krásné, dojemné a cítila jsem, jak se nám v tom s Honzou hezky plyne. Mám radost, že jsme si dovolili jít tak veřejně ještě víc do našeho soukromí.“ 

Celá akce vyvrcholila nádherným a silným kakaovým ceremoniálem se zpěvem manter pod vedením Zuzky Noah a Honzy Kramáře (Honza Watchman Ganesha). 

Společně jsme vytvořili rituální kruh a děti nám jej pomáhaly zdobit. Pak už byl otevřen prostor pro posvátné kako, které otevírá srdce. 

Rituál se začal dít tak nějak sám. A my se mohli ztratit v oslavě přítomného okamžiku, stráveném ve společném kruhu.

A jak celou akci vnímá Honza Noah – majitel Vitalvibe? 

„Mám velikou radost, jak se nám podařilo vytvořit velice příjemné a energií nabité místo uprostřed Brna. Bylo skvělé vidět, že každá přednáška, stánek i aktivita v rámci tohoto odpoledne přinášela radost těm, kteří na ni přišli. Těším se, až budeme tvořit další podobné akce,“ říká Honza a nezbývá, než s ním souhlasit.

I my se těšíme na příští rok. Z toho letošního si odnášíme mnoho krásných vzpomínek a motivace i podnětů, co a jak pro vás v budoucnu rozšíříme.

V tomto reportu jsme nezvládli zachytit vše, co událost přinesla. Děkujeme všem ostatním, kteří s námi tento festival spolutvořili: Piknikboxu, BájomlsceDegi handmade, Krystalům REONRestartujSe, Monice MelivěSmysluplným rozhovorůmOpen Heart Tattoo a Božskému kopečku.

Děkujeme vám všem zúčastněným, že jste přišli a že jste investovali svoji energii, čas i svoji bytost, která se stala nedílnou součástí celé té úžasné a pospolité atmosféry.

S láskou ♥ Vitalvibe

***


Fotogalerie z Odpoledne pro zdraví a pohodu 2021
FB událost s podrobnými informacemi o programu a přednášejících

Autor fotografií: Matouš Vinš

Podobné články

Jak te s námi vraceli stromky lesu

Jak te s námi vraceli stromky lesu

2019-11-14

Podzim je ideální čas na sázení stromů. Jedno takové sázení jsme za Vitalvibe nedávno zorganizovali a krásně si ho společně s vámi užili....

čítať celý článok

Rozhovor: Skutečně úspěšný Jan Noah

Rozhovor: Skutečně úspěšný Jan Noah

2019-03-01

První Mercedes si koupil ve dvaceti, finančně svobodným se stal již na vysoké škole, má vše, co mnoho lidí označuje jako úspěch....

čítať celý článok

všetky články