ZMENA OTVÁRACEJ DOBY: Vo štvrtok 25. 04. bude naša predajňa v Brne otvorená do 16.00 hod. V piatok 26. 04. máme zatvorené. Ďakujeme za pochopenie.

Vitamíny a doplňky v nejúčinnější podobě: sáhněte po liposomální formě

Doplňky stravy si pořizujeme s jasným záměrem: chceme, aby nám prospěly. Jak se tedy ujistit, že se jejich účinek skutečně dostaví, a to v maximální míře? Liposomální formou. Ta vitamíny a další doplňky pečlivě obalí a dopraví je přes nástrahy trávicího systému až tam, kde jsou nejvíce potřeba.

Co se děje po polknutí výživového doplňku

Když polknete pilulku, čeká ji poněkud drsná cesta gastrointestinálním systémem – v případě běžného doplňku velmi rychle zakročí žaludeční šťávy a trávicí enzymy, následně ji metabolizují jaterní enzymy – a než pilulka stihne doputovat tam, kam má, zbyde z ní jen slabý odvar toho, čím byla na začátku. 

K buňce bez překážek

Když se ale účinná látka zabalí do tzv. liposomu, celý příběh zažívá otočku. Místo toho, aby účinná látka byla vystavená agresivnímu prostředí žaludku a následnému rozkladu jaterními enzymy, volí alternativní cestu: přes střevní stěnu rovnou do lymfatického systému.

Jak funguje liposomální forma

Tímto způsobem se pak látka efektivně dostává do krevního oběhu a voilà, neporušená je u buňky, se kterou začíná komunikovat.

Koupit liposomální doplňky na Vitalvibe

Liposom komunikuje s buňkou a předá jí, co potřebuje

Liposomy si můžete představit jako malé mikroskopické bublinky. Tyto bublinky jsou tvořené fosfolipidy, což jsou stejné látky, které tvoří buněčné membrány. 

Tato podobnost usnadňuje jejich komunikaci – konkrétně tak, že jakmile se liposom s cílovou buňkou potká, jeho fosfolipidový obal se snadno sloučí s buněčnou membránou. To umožňuje plynulý přenos obsahu liposomu – vitamínů, minerálů nebo jiných účinných látek – přímo dovnitř buňky

Ideální přepravce pro náchylné živiny

Tento proces je nejen šetrný, ale i velmi účinný, protože zajišťuje, že živiny se během cesty neztratí ani nepoškodí.

Proto jsou liposomy ideálními dopravci pro různé živiny, zejména pro ty, které jsou náchylné k poškození trávicím systémem nebo jaterním metabolismem, především:

I u liposomu ale dávejte pozor

Technologie výroby liposomů tedy spočívá v tom, že aktivní látky se uzavřou do fosfolipidové vrstvy, která je – jak jsme vysvětlili výše – podobná struktuře našich buněčných membrán.

Ovšem některé výrobky obsahují pouze emulzi fosfolipidů, klamně uváděnou jako liposomální forma. Pozor, tou ale není.

Jak se od sebe liší jednotlivé liposomální formy

Liposomální doplňky můžete nalézt v různých formách včetně tekutých, práškových a také jako produkty vyrobené specifickou technologií LipoCellTech. Tekuté formy mívají do 10 % poctivých liposomů, to stejné platí u práškových. 

Oproti tomu produkty vyrobené technologií LipoCellTech obsahují až 95 % liposomů.

Tak vysokého čísla dosahuje tato technologie nejen díky patentovanému postupu založenému na nových vědeckých objevech, ale také šetrnou výrobou, při níž se – na rozdíl od výroby jiných liposomálních forem – nezapojuje teplo ani tlak. 

Díky tomu je kvalita a vstřebatelnost účinné látky ještě vyšší.

Hlavní výhody liposomální formy

Zvýšená biologická dostupnost: Lepší vstřebávání látek do krevního oběhu.

Ochrana aktivních složek: Obal chrání účinné látky před trávicími enzymy a kyselým prostředím žaludku.

Cílený transport: Liposomy dopravují účinné látky přímo k cílovým buňkám.

Menší vedlejší účinky: Díky efektivnímu vstřebávání dosahují požadovaného účinku s menším množstvím aktivní látky, což snižuje riziko vedlejších účinků.

Tělo využije více z toho, co mu dáme

Silnější účinek, který opravdu pocítíte, a minimum vedlejších příznaků. Hlavní důvody, proč jsou liposomální doplňky tak velkým hitem. 

Na rozdíl od běžných doplňků, jejichž účinné látky se ztratí dříve, než se dostanou na místo určení, jsou liposomy tím nejspolehlivějším kurýrem. 

Ať už hledáte způsob, jak mít víc energie a podpořit imunitní systém, nebo jen chcete celkově posílit své zdraví, s liposomálními doplňky se můžete těšit na to, že účinky slíbené na etiketě se skutečně dostaví.

Koupit liposomální doplňky na Vitalvibe

 

ONLINE KURZ: Základy suplementace

Na téma suplementace jsme pro vás vytvořili online kurz Základy suplementace s naší produktovou specialistkou a výživovou poradkyní Ing. Peťou Vaškovou.

Jaké další články si můžete přečíst?

Súvisiace produkty

Podobné články

5 tipů, jak pozitivně ovlivnit ženskou hormonální rovnováhu

5 tipů, jak pozitivně ovlivnit ženskou hormonální rovnováhu

2024-03-14

Hormonální rovnováha je stav, který má zásadní vliv na celkovou pohodu našeho organismu. Ovlivňujeme ji vším – co děláme, jak žijeme. Od...

čítať celý článok

V–TALK #47: Jaké vitamíny a minerály doplňovat v těhotenství?

V–TALK #47: Jaké vitamíny a minerály doplňovat v těhotenství?

2024-01-08

Během těhotenství je zdravá strava důležitější víc, než kdy jindy. A to nejen vzhledem k miminku, ale i k tělu budoucí maminky, které už...

čítať celý článok

Liposomální vitamin C: Objevte novou dimenzi výživy a zjistěte, jak se odlišuje od tradičních forem

Liposomální vitamin C: Objevte novou dimenzi výživy a zjistěte, jak se odlišuje od tradičních forem

2023-12-14

Vitamin C je nejznámějším vitaminem vůbec. Slýcháme o něm už od malička, kdy se do nás při nachlazení rodiče pokoušeli trochu toho céčka...

čítať celý článok

Nejvíce diskutovaný, ale také podceňovaný vitamín B12

Nejvíce diskutovaný, ale také podceňovaný vitamín B12

2023-07-27

Jedním z nejčastějších nutričních zátrhelů u lidí na veganské stravě je nedostatek vitamínu B12. Proč je důležité jej doplňovat, jaké...

čítať celý článok

všetky články