Jarní očista pleti se superfoods

Stejně jako se po zimě čistí náš organismus, potřebuje i naše pleť probudit a regenerovat. Ukážeme vám, jak lze o pokožku pečovat snadno a za pomocí přírodních surovin. Superpotraviny znáte už ze svých smoothie, ale napadlo vás někdy použít jejich „superschopnosti“ vznějšku? Zahoďte drahou kosmetiku a pojďte se podívat na to, co umí příroda.

Kůže je zrcadlem toho, co se děje uvnitř těla. Základem je dostatek vody a množství čerstvé zeleniny a ovoce. Pečujte o svoji pleť pohybem na čerstvém vzduchu, sportem, věnujte pozornost i svojí duši. To, co v životě pociťujete, se časem projeví na vaší pokožce.

Pečlivě vybírejte, s jakými přípravky se dostane vaše kůže do styku.  Vše, co použijeme na kůži, ze 60 % proniká i do našeho krevního oběhu. Většinu běžné kosmetiky z drogerie byste asi vnitřně neužili, je to tak? 

U kosmetiky je to totiž podobné jako u jídla. Pokud si ji sami nepřipravíte, nikdy nemůžete přesně vědět, co obsahuje za ingredience. A jak říkávaly naše babičky, co můžeme sníst, to je dobré i pro naši pokožku.

Co takhle využít sílu vašich oblíbených superpotravin? Pro přípravu domácích pleťových masek jsme zvolili detoxikační zelené potraviny bohaté na vitamíny a minerální látky, minerál krásy MSM nebo acai – ovoce nabité antioxidanty. Využijte mocný koktejl přírodních látek, třeba najdete ten správný recept, která s vaší pletí udělá zázraky.

Hojivá detoxikační maska v boji proti akné

Slyšeli jste už o MSM prášku, minerálu krásy? MSM prášek je organická sloučenina síry známá svými pozitivními účinky na pokožku. Je skvělým pomocníkem při hojení jizev a hyperpigmentaci. Pokud tento bílý prášek zkombinujete se Zeolitem s aktivním uhlím a trochou kvalitního medu, máte vyhráno! Zeolit spolu s organickým medem krásně regenerují pokožku, hojí pupínky a sjednocuje barvu pleti. Med navíc působí proti bakteriím.

Ingredience:

Vše dobře promíchejte a nechte cjvíli odležet.

Nanášejte na předem odlíčenou pleť.

Po 15 – 20 minutách jemně omyjte teplou vodu.

Pokud chcete masku použít jako peeling,

přes smytím nejprve pleť promasírujte.

Masku lze uchovat až po dva týdny v lednici.

Výživná maska se spirulinou

Velmi účinnou zelenou potravinou je spirulina. Je to jednobuněčná kyanobakterie, která se zpracovává na prášek. Je ideální pro regeneraci, obsahuje spoustu vitamínu a minerálů. Pro pleť i tělo je velmi výživná. Ideální pro ty, které přes den nosí velké množství make-upu. Pokud máte spíše mastnější pleť, doporučujeme smíchat spirulinou s vodou.

Ingredience:

  • 2 lžíce Spiruliny prášku BIO
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce kvalitního medu
  • 1 lžíce šťávy z citronu a
  • 1/2 avokáda

Avokádo bez slupky rozmačkáme a smícháme se zbytkem surovin.

Až nám vznikne pasta, naneseme ji na obličej.

Necháme masku působit podle potřeby v čase 15 minut až 1 hodina.

Vitamínová bomba pro všechny typy pleti

Máte rádi voňavé a ovocné chutě? Vyzkoušejte Acai. Tato maska je ale vhodná pro všechny typy pletí. Acai bobulky jsou plody palmy. Chutí připomínají čokoládu s lesními plody. Díky vysoké koncentraci antioxidantů zpomalují proces stárnutí. Chrání pokožku proti škodlivým slunečním paprskům, zvyšují její pevnost a zdravou barvu. V kombinaci s práškem z Baobabu jsou vitamínovou bombou.

Ingredience:

Všechny suroviny promícháme a necháme chvíli odstát. 

Naneseme na pleť a necháme působit 20 minut až 1 hodinu.

Súvisiace produkty

Podobné články

Detox a jeho role při hubnutí či nabírání svalové hmoty

Detox a jeho role při hubnutí či nabírání svalové hmoty

2016-03-23

Detox. To je téma na celé kapitoly a knihy. Pojďme se ale podívat na to, jakou roli může hrát v souvislosti se sportem. V tomto článku si...

čítať celý článok

Tradiční čínská medicína a její pohled na detoxikaci

Tradiční čínská medicína a její pohled na detoxikaci

2016-03-07

Pro období jara je typický restart celého těla, kdy odchází zima a přírodě zavládne prvek dřeva. Veškerá energie přírody směřuje vzhůru,...

čítať celý článok

Jarní detox aneb pojďme si zmapovat obličej!

Jarní detox aneb pojďme si zmapovat obličej!

2015-05-09

Na jaře máme naprosto přirozenou potřebu konzumovat zelené potraviny a odlehčovat jídelníčku. Naším tématem se stává detoxikace organismu...

čítať celý článok

Třicetidenní jarní detoxikační plán je tu!

Třicetidenní jarní detoxikační plán je tu!

2015-03-19

Jaro už nám pomalu klepe na vrátka a tělo se pozvolna začíná zbavovat škodlivých látek, které si nastřádalo v zimním období. Očista...

čítať celý článok

Zrcadlení našich vnitřních orgánů aneb diagnostika těla pomocí obličeje

Zrcadlení našich vnitřních orgánů aneb diagnostika těla pomocí obličeje

2015-02-23

Napadlo vás někdy, co všechno o nás vypovídá obličej? Nemyslím pouze naši jedinečnou vizáž, mimiku či zobrazení našich nálad, ale...

čítať celý článok

všetky články