V piatok 29. 03. a v pondelok 01. 04. bude naša brněnská predajňa z dôvodu veľkonočných sviatok ZATVORENÁ. Ďakujeme za pochopenie.

Kakaové mlsání kombinuje požitek i zdraví

Nechte se hýčkat a rozmazlovat wellness pobytem pro vaše chuťové buňky i žaludek! Na český trh dorazily nepražené kakaové boby, které jsou pravým pokrmem bohů!

Kakaové boby z ostrova Bali v Indonésii jsou nabité antioxidanty, vitamíny a minerály. Tento pokrm splňuje BIO a RAW požadavky a představuje výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl. S plnou chutí a bohatým aroma jsou ideální jako svačina, do koktejlů a čokoládových dezertů.

A proč jsou kakaové boby tak prospěšné?

Kakao má více antioxidantů a flavonoidů než jakákoliv jiná potravina, která kdy byla testována. Antioxidanty jsou v kakau zastoupeny 15x více než v borůvkách a 20x více než v červeném vínu a zeleném čaji.

Kakao pomáhá při činnosti cév, snižuje srážlivost krve, zlepšuje krevní oběh, reguluje srdeční tep a krevní tlak, snižuje LDL cholesterol a riziko mozkové mrtvice a infarktu. Chrání organismus před toxiny z životního prostředí a z metabolických přeměn, odolává poškození volnými radikály a může snížit riziko vzniku některých druhů rakoviny. Jedná se především o rakovinu tlustého střeva, kde bioaktivní složky pomáhají redukovat potenciální karcinogeny.

Zvýšením hladiny určitých neurotransmiterů podporuje kakao pozitivní, mladistvou a jasnou mysl. Například fenyletylamin, který je obsažen v kakau, se vytváří v mozku, když jsme zamilovaní; působí jako mírné antidepresivum a pomáhá zvýšit pozornost a ostražitost.

Anandamid je známý jako „chemikálie štěstí“, protože je produkován mozkem, když se cítíme skvěle a šťastně. Kakao obsahuje N-acylethanolaminy, které dočasně zvyšují úroveň anandamidu v mozku. Proto nám kakao dává pocit blaženosti a uvolnění.

Kakaové boby jsou bohaté na množství základních minerálů včetně hořčíku, síry, vápníku, železa, zinku, mědi, draslíku a manganu. Dále obsahují kyselinu olejovou a jednoduché nenasycené tuky, které jsou prospěšné pro zdraví srdce a způsobují zvýšení hladiny "dobrého" HDL cholesterolu.

Tyto prvotřídní kakaové boby pocházejí od lokálních indonéských nebo peruánských farmářů, od nichž se vykupují na základě pravidel fair-trade.

Boby si můžete koupit bez jakékoli další úpravy, nebo v drcené formě vhodné do koktejlů, dezertů, kaší, musli a jogurtů. Mechanickým drcením bobů se poté oddělí tuk – kakaové máslo a nízkotučný kakaový prášek. Oddělení dvou základních složek bobu probíhá zastudena, čímž jsou zachovány veškeré výše zmíněné benefity potraviny.

Věděli jste, že nepražené kakao je zdrojem mnoha vitamínů, minerálů a antioxidantů? Navíc kakaové produkty působí proti stárnutí, dodávají energii, dobrou náladu, jasnou mysl a hlavně – báječně chutnají! Užijte si valentýnský den s nepraženými kakaovými produkty, které Vám díky svým účinkům nedají na tento den zapomenout!

Navíc si můžete přímo vyrobit vlastní raw čokoládu, bez jakýchkoli „éček“ nebo jiných přídatných surovin. 

Súvisiace produkty

Podobné články

Inspirace: Recepty na lámanou čokoládu od našich ambasadorů

Inspirace: Recepty na lámanou čokoládu od našich ambasadorů

2023-12-15

Kvalitní čokoláda je skvělá superpotravina. Díky našemu dokonale voňavému kakaovému máslu si ji navíc snadno zvládnete připravit sami...

čítať celý článok

Lámaná čokoláda podle Love of Raw

Lámaná čokoláda podle Love of Raw

2023-07-30

Vytvořte si doma vlastní čokoládu, kterou si zamilujete. Recept na lámanou raw čokoládu má na blogu Love of Raw už přes sto tisíc...

čítať celý článok

Oříškové tyčinky polité čokoládou

Oříškové tyčinky polité čokoládou

2021-05-14

Milujete sladké, a přitom nechcete porušit zásady zdravého stravování? Máme pro vás řešení v podobě výborných ořechových tyčinek. Výtečně...

čítať celý článok

Čokoládová pěna s pomerančem

Čokoládová pěna s pomerančem

2016-09-27

Honí vás mlsná? Co na ni vyzrát tentokrát trochu zdravěji a připravit si čokoládovou pěnu v raw/vegan verzi? Čokoláda a pomeranč je...

čítať celý článok

Raw hořká čokoláda

Raw hořká čokoláda

2015-12-21

Vyrobte sobě a svým blízkým domácí čokoládu, třeba i do zásob. V lednici vydrží dva týdny, v mrazáku mnohem déle. :-)

čítať celý článok

Vegan čokoládové lanýže

Vegan čokoládové lanýže

2015-05-18

Někdy se ta touha po čokoládě prostě dostaví a není způsob, jak ji umlčet.

čítať celý článok

všetky články