ZKRÁCENÁ OTEVÍRACÍ DOBA: Ve středu, čtvrtek a pátek bude naše prodejna v Brně otevřena do 15.00 hod. Děkujeme za pochopení.

Poradna: Aloe vera 100% šťáva BIO

Aloe vera šťáva 100% BIO  z listů Aloe Vera Barbadensis Miller představuje nejčistší možnou formu šťávy z aloe vera bez dalších přísad. Neobsahuje žádné konzervanty, stabilizátory, regulátory kyselosti, cukry, barviva nebo jiné příměsi....

Na produkt
Na co se chcete zeptat?
Leave blank
 
Počet dotazů: 5

Martina Ritterova 27. července 2017

Dobrý den, ráda bych se zeptala na dávkování u aloe vera? Děkuji M.

Zobrazit odpověď
Mgr. Michaela Ptáčková

Mgr. Michaela Ptáčková odpověděl:

celostní výživová poradkyně, příznivkyně living history

Krásný den, Martino,

řiďte se prosím pokyny na obale, tzn. 0,3 dcl ráno a večer 15 min před jídlem.

S pozdravem Michaela

Kristýna 20. června 2016

Dobrý den,
jak dlouho tento produkt vydrží po otevření v ledničce? Chtěla bych ho používat pro kosmetické účely (do směsí na pleť a vlasy) a určitě nejsem schopna to spotřebovat do měsíce...děkuji za info

Zobrazit odpověď
Sandra Zlatkovská

Sandra Zlatkovská odpověděl:

Krásný den paní Kristýno,

šťáva Aloe Vera není ničím konzervovaná, to znamená že její trvanlivost je značně nižší než u konzervovaných výrobků. Dle našich zkušeností se začíná kazit přibližně po 14 dnech, i když je skladovaná v chladu. Doporučujeme tedy spotřebovat do 7 - 10 dnů po otevření. Možností, by mohlo být zamražení v malých dávkách a postupné rozmražování dle potřeby. Nemáme ovšem s touto možností zkušenosti a nedokážu říct, jestli to neovlivní její vlastnosti.

Přeji den plný životodárné energie
SANDRA ZLATKOVSKÁ | Zákaznická podpora

Marek 15. června 2016

Řekl bych, že účinnost gelu, bude rovná víře, neboli Placebo efektu. To z toho důvodu, že vše tepelně zpracované nad max. 45°C je pouze mrtvá hmota (v tomto případě šťáva/gel).

Zobrazit odpověď
Mgr. Michaela Ptáčková

Mgr. Michaela Ptáčková odpověděl:

celostní výživová poradkyně, příznivkyně living history

Krásný den, Marku, souhlasím s Vámi, že více terapeutické účinky má tepelně neupravené Aloe arborescense, které máme v našem sortimentu. Nicméně pasterizací se nezničí všechny vitamíny a minerály už vůbec ne, proto někomu vyhovuje i tato pasterizovaná šťáva z aloe.

L. Zemanová 10. října 2015

Oč je účinnost pasterované šťávy z aloe vera menší, než gelu tepelně nezpracovaného? (myslím tím vnitřní použití kvůli trávení, pálení žáhy, apod./?
Děkuji předem za odpověď.

Zobrazit odpověď
Mgr. Michaela Ptáčková

Mgr. Michaela Ptáčková odpověděl:

celostní výživová poradkyně, příznivkyně living history

Krásný den, paní Zemanová, i po pasterizaci má aloe chladivý účinek, tudíž na pálení žáhy fungovat bude. Do jaké míry se liší účinností šťáva od gelu bohužel obecně říci nelze, velkou roli hraje individualita člověka, nejlépší je tedy vlastní zkušenost.

Petra Závacká 21. srpna 2015

Dobrý den,
hledám doplněk stravy pro dvouletou dceru po léčbě leukémie, nyní ještě užívá udržovací chemoterapii.
V březnu ji byla diagnostikována akutní lymfoblastická leukémie, od té doby jsme byly v Brně, kde probíhaly čtyři kola intenzivní chemoterapie a následné neutropenie s infekcemi. Každé čtyři týdny další chema a po ní vždy cca troje antibiotika. Jednou měla těžkou střevní infekci, dlouho pak nemohla normálně jíst, ale dostala se z toho. Od začátku července pokračujeme další fází léčby, které se říká udržovací a měla by být méně intenzivní, zato se ale chema dává každý den. Zhoršilo se jí trávení, špatně vstřebává živiny, přes den jí a v noci pak často sedíme na záchodě, stolice je kašovitá, cca 3-4x denně, jak kdy. Doktor ji vzhedem k horšímu stavu předepsal nutridrink a probiotika Bio Gaia. Jinak má stále neutropenickou dietu, což znamená nic živého, nesmí bílý jogurt, neoloupané ovoce, vše nejlépe tepelně zpracované, vyhnout se jídlům, kde je riziko bakterií, plísní apod. /třeba ořechy, musli,..) Neměla by mít přípravky, kde je vitamín B12 , protože podporuje dělení buněk, tak aby se nedělily ty špatné. Na konci června ještě stále blasty v kostní dřeni přítomny byly. Já bych jí ráda pomohla, snažím se dělat lehká jídla, snadno stravitelná, ale mám pocit, že to nestačí. Našla jsem Aloe, to myslím, že by ji mohlo pomoci zahojit podrážděné střevo, i když se někdy píše, že způsobuje i průjmy. Pak bych ráda přidala nějaké živiny a vitamíny. Budu ráda, když mi poradíte, protože máte s těmito problémy více zkušeností, případně něco na podporu jater. S lékařem se moc poradit nejde, ten se na doplňky netváří. Prý není klinická studie.


Děkuji,
s pozdravem,
Petra Závacká

Zobrazit odpověď
Mgr. Michaela Ptáčková

Mgr. Michaela Ptáčková odpověděl:

celostní výživová poradkyně, příznivkyně living history

Krásný den, paní Závacká, aloe šťáva v malých dávkách by mohla být ku prospěchu, leč jak píšete, reakce na něj může být i průjem. Ještě bych doporučila reishi, která kromě imunity podporuje i játra, nebo čaj Spring Dragon Longevity Tea. Kvalitní probiotika rovněž máme v nabídce. Zkuste se obrátit na výživovou poradkyni Ivanu Perhalovou, která má s touto diagnózou zkušenosti (603798388, e-mail: Ivana@eplstudio.cz). Držíme pěsti!