V pátek 29. 03. a v pondělí 01. 04. bude naše brněnská prodejna z důvodu velikonočních svátků ZAVŘENÁ. Děkujeme za pochopení.

Poradna: Lion´s Mane Mushroom Elixir Mix BIO, prášek

Houba korálovec ježatý  ( Hericium   erinaceus ) je pro svůj vzhled nazývaná též  Lion’s   mane  (lví   hříva). R oste  na kmenech listnáčů v  dřevinatých  lesích po celém světě.  Po stovky let byla...

Na produkt
Na co se chcete zeptat?
Leave blank
 
Počet dotazů: 5

Eva 27. února 2023

Krásný den, přítel začal od vás užívat LION´S MANE MUSHROOM ELIXIR MIX BIO a vitamín C. Vše užívá ráno na lačno ještě s klasickou vlákninou. Je to vhodná kombinace? Nedochází k tomu, že vláknina odvede všechny dobré látky uvedených produktů? Nebo by bylo lepší užívat vlákninu ráno a vaše produkty večer? Děkuji.

Zobrazit odpověď
Ing. Petra Vašková

Ing. Petra Vašková odpověděl:

produktová specialistka, celostní výživová poradkyně

Dobrý den, Evi,

není zde žádná kontraindikace. Vláknina se nedoporučuje spíše s minerály (typicky železo), ale vitaminy a funkční houby nepředstavují problém.

V případě dalších dotazů jsem k dispozici na 732 690 885 nebo petra.v@vitalvibe.cz.

Přeji krásný den,
s pozdravem,
Petra

Jiří 4. září 2022

Dobrý den, rád bych u vás nakoupil produkty na podporu funkce mozku, hlavně ke zlepšení paměti a koncentrace. Co byste doporučili? Děkuji

Zobrazit odpověď
Ing. Petra Vašková

Ing. Petra Vašková odpověděl:

produktová specialistka, celostní výživová poradkyně

Dobrý den, pane Jiří,

z našeho výběru bych Vám doporučila Ženšen fermentovaný, Lion´s Mane Mushroom Elixir Mix BIO a omega 3.

V případě dalších dotazů jsem k dispozici na 732 690 885 nebo petra.v@vitalvibe.cz.

Přeji krásný den,
s pozdravem,
Petra

Pavel 20. ledna 2020

Dobrý den, Chci se zeptat, jestli máte nějakou potravinu nebo sirup na kvalitní a dobrý spánek a něco na soustředění?

Zobrazit odpověď
Ing. Petra Vašková

Ing. Petra Vašková odpověděl:

produktová specialistka, celostní výživová poradkyně

Dobrý den, Pavle,

spíše než sirup a potravinu Vám doporučím nápoje z funkčních hub. Díky velkému množství biologicky aktivních látek (jako jsou betaglukany, enzymy, steroly, terpenoidy, ..) se využívá těchto hub v tradiční čínské medicíně již po dlouhá staletí k prevenci a řešení nejrůznějších problémů. Mezi houby, které zlepšují mentální bystrost a soustředěnost patří zejména Lion´s mane, Cordyceps a Chaga. Pro dobrý spánek to bude instantní nápoj z Reishi.

S přáním pěkného dne,

Petra
petra.v@vitalvibe.cz

Eva 5. prosince 2019

Dobrý den, koupila jsem si u Vás čaj Spring Dragon. Mám problémy s výpadky energie, což zřejmě souvisí s tím, že jsem v minulosti prodělala chemoterapii a ozařování. S čajem jsem byla spokojená, ale v současnosti jej bohužel nenabízíte. Chtěla jsem se zeptat jaký podobný produkt bych si u Vás mohla koupit. Za odpověď děkuji.

Zobrazit odpověď
Ing. Petra Vašková

Ing. Petra Vašková odpověděl:

produktová specialistka, celostní výživová poradkyně

Dobrý den, paní Evo,

při tomto problému Vám budou pomocníky bezesporu funkční houby, které u nás naleznete ve formě nápojů s vysokou koncentrací a vstřebatelností od firmy Four Sigmatic. Díky velkému množství biologicky aktivních látek (jako jsou betaglukany, enzymy, steroly, terpenoidy, ..) se využívá těchto hub v tradiční čínské medicíně již po staletí pro léčbu a prevenci nejrůznějších problémů. Mezi houby, které zlepšují odolnost organismu proti únavě, zlepšují mentální bystrost a soustředěnost patří zejména Lion´s mane, Cordyceps, Chaga, Maitake nebo Shiitake.

V případě dalších dotazů jsem k dipozici na petra.v@vitalvibe.cz

přeji krásný den,
s pozdravem, Petra

Zuzana Le 12. února 2018

Pekny den, su vsetky druhy hub v podobe instantnych napojov vhodne aj pri kojeni? ak ano, ktoru z nich by ste mi odporucili na zvysenie zivotneho elanu, znizenie kazdodenneho stresu pri detoch, nedostatku spanku, pripadne vyvazenie vycerpaneho organizmu po tehotenstvach a kojeni?
Dakujem
Zuzi

Zobrazit odpověď
Mgr. Lenka Sobková

Mgr. Lenka Sobková odpověděl:

farmaceutka, výživová specialistka, srdcařka pro léčení přirozenými cestami

Dobrý den, Zuzano,



o užívání funkčních hub při kojení nemáme k dispozici podrobnější informace, a ani vlastní zkušenosti.



Obecně lze říci, že svými účinky by neměly ničemu v zásadě škodit. Při kojení bych je ale úplně nedoporučovala, protože "pomáhají" imunitnímu systému tam, kde je zrovna třeba. Látky s takovým účinkem mohou přestupovat do mateřského mléka a působit také na imunitní systém dítěte, který ale první tři roky života teprve zraje. Proto bych doporučila minimálně do jednoho roku života dítěte se takovým látkám raději vyhýbat.



Na trhu existují přípravky s výtažky z funkčních hub. Výtažku se říká imunoglukan a na našem trhu jej najdeme v přípravcích pro děti od jednoho roku života. Tyto přípravky jsou určené hlavně k posilování imunity v akutních případech, tedy když už je dítě nemocné, nebo třeba v období chřipkových onemocněních.

Je pravda, že někdo doporučuje užívání i preventivně dlouhodobě.

Doporučení nelze ale dávat obecně. Nevyváženost imunitního systému se totiž podílí mimojiné i na vzniku alergií a astmatu.



Platí zde, že je vhodné zvážit stav konkrétního dítěte a na základě toho vhodné dávkování.



Pokud se poté rozhodnete pro užívání funkčních hub (imunoglukanů) ať už jako kojící maminka nebo nebo později přímo pro dítě, je samozřejmě vhodné volit přípravek nejvyšší čistoty a kvality. V naší nabídce najdete přípravky značky Four Sigmatic, které jsou na českém trhu unikátní tím, že jsou připravovány z hub rostoucích v přirozených podmínkách (většinou přímo v lese) a obsahují dvojí extrakt, tedy najdete v nich opravdu všechny účinné látky původní houby se skvělou stravitelností pro lidké tělo.

Navíc je jejich příprava rychlá a jsou opravdu velmi lahodné.



Přeji vám krásný den :)



Mgr. Lenka Sobková