V pátek 29. 03. a v pondělí 01. 04. bude naše brněnská prodejna z důvodu velikonočních svátků ZAVŘENÁ. Děkujeme za pochopení.

Poradna: Kokosový cukr BIO

Kokosový palmový cukr je přírodní cukr získávaný z nektaru tropických kokosových palmových květů v Indonésii. Po sesbírání se uvaří, tím se vytvoří karamel, který se poté rozdrtí na jemný krystal. Proto kokosový cukr obsahuje řadu...

Na produkt
Na co se chcete zeptat?
Leave blank
 
Počet dotazů: 1

Hana Procházková 27. srpna 2017

Dobrý den, ráda bych věděla, zda kokosový cukr je raw. V podrobnostech o cukru se píše - cituji: "Sladké krystalky se vyrábí z nektaru tropických kokosových palmových květů v Indonésii. Jakmile jsou sesbírány, uvaří se."
Děkuji za odpověď, Hana.

Zobrazit odpověď
Mgr. Michaela Ptáčková

Mgr. Michaela Ptáčková odpověděl:

celostní výživová poradkyně, příznivkyně living history

Krásný den, Hani,

cukr není raw, jelikož vzniká zkaramelizováním nektaru, tzn. nektar se postupně zahřívá na ohništi na mírném plameni, než se odpaří voda a poté se pouze rozdrtí, toť vše. Jednoduchá, ekologická výroba, karamelová chuť a především nízký glykemický index z něj dělají jednu z nejlepších možností, čím sladit. Ale jinak je to stále cukr, tzn. nemělo by se to s ním přehánět, především lidé s nízkou fyzickou aktivitou. Pro porovnání např. čistě ovocné smoothie je pro slinivku větší zátěž (záleží samozřejmě i na množství).

S pozdravem Michaela